MENY
Eskilstuna kommun

Besök på brandstationen

Besök på brandstationen
Syftet för besöket var att skapa en förståelse för hur lätt eld kan utvecklas till brand och vad man ska göra om det börjar brinna. Vi fick titta på en film och sedan fick alla i tur och ordning träna på vad man ska göra om det uppstår en brand.
                           RÄDDA – VARNA- LARMA-SLÄCK
                           STANNA KVAR UTE OCH RINGA 112
                           ETT, ETT, TVÅ LÄTT ATT SLÅ
Det är viktigt att lära barnen hemadressen, så det tränar vi på i skolan och hoppas att ni föräldrar gör det samma hemma

Vi fick veta att det är viktigt att krypa längs golvet eftersom den giftiga röken stiger uppåt mot taket. Det är viktigt att man stannar kvar ute och inte springer in igen. Så var det dags för barnen att ta på sig brand uniformer och hjälm, som riktiga brandmän, och det var så spännande. Barnen fick gå ut i brandbilshallen för att kika på de fina, röda brandbilarna och alla fick klättra upp för att provsitta. Det var ganska svårt att komma upp för bilarna var så höga. Efter det fick alla barn prova att släcka en låtsaseld med en vattenslang. Brandmannen som tog hand om oss berättade också hur viktigt det är att ha fungerande brandvarnare hemma så vår ”läxa” blev att se till att det finns brandvarnare hemma och de har fräscha batterier.

 Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Björktorpsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6