MENY
Eskilstuna kommun

Fritidsinfo

Till föräldrar med barn
på Torpets fritidshem


Information från Torpets fritidshem våren 2014

Här kommer en blandning av ny information om fritidshemmet och lite upprepning av sådant som vi vill påminna er om ytterligare en gång:

- Vi som jobbar på Torpets fritidshem under våren är Kicki Kinnunen,
Ulf Nyzell och Yvonne Semb-Johansson. Dessutom kommer även Ludvig Wallinder att fortsätta vara resurs för ett av barnen i gruppen.

- Vi har för närvarande 28 barn inskrivna i Torpets fritidsverksamhet,
16 st av dem från förskoleklassen och 12 från årskurs 1.

- Fritidsverksamheten öppnar klockan 06.30 varje dag och fram till klockan 07.30 vistas Torpets barn på Björkens fritidshem. Frukosten serveras inne på Torpet klockan 07.30 och klockan 08.00 går barnen från årskurs ett ut på rast i 20 minuter innan skolan börjar.
Mellanmålet äter vi klockan 14.15 och de barn som hämtas från fritids efter klockan 16.15 på eftermiddagarna är på Björken, som håller öppet till klockan 18.00. Det är dock inte alltid så att personal från Torpet finns på plats på Björken på morgonen och efter 16.15, utan ibland arbetar endast annan fritidspersonal vid dessa tider.
Vi ber er även vara noga med att alltid ta kontakt med någon av oss i personalen i samband med att ni lämnar och hämtar era barn så att vi vet att de kommit till respektive gått hem från fritids.

- Ett av de viktigaste målen med fritidsverksamheten (förutom trivsel och trygghet) är att göra barnen delaktiga och få dem att känna att de själva faktiskt kan påverka hur vi har det på fritids. Därför ska vi börja ha fritidsmöten varje måndag där alla barn ska ges möjlighet att komma med synpunkter och förslag på hur verksamheten kan bli ännu bättre. Vi i personalen kommer på dessa möten dessutom att försöka synliggöra för barnen att de faktiskt utvecklas och lär sig en massa saker även under sin vistelse på fritids.

-

Utöver fritidsmötet har vi följande fasta aktiviteter under veckan:

Måndagar:   Lekgympa i skolans idrottshall (barnen får turas om att gå dit varannan
                      vecka).
Tisdagar:    Veckans lek (oftast utomhus)
Onsdagar:  Teatergrupp och Leklotteri
Torsdagar:  Skolbarnsgrupp, då våra barn i årskurs 1 (tillsammans med  ettorna
                      från Björkens och Lövets fritidshem) lämnar skolan och gör utflykter till
                      skogen eller till någon lekplats.

- Vi försöker även vara ute vid minst ett tillfälle under eftermiddagarna och i samband med utevistelsen spelar vi mycket basketboll, landbandy och fotboll samt hoppar hage, hopprep och leker olika roll-lekar.
När vi är inomhus finns det möjlighet att spela spel, leka med olika sorters leklådor, pyssla, rita och måla.
Vi jobbar dessutom mycket med en mängd skapande teman, t.ex. olika målningstekniker, keramik mm.

- Slutligen påminner vi om att vi har väldigt lite extrakläder att låna ut, så om något fattas kan vi tvingas ringa till  er föräldrar så att ni får komma till skolan med det. Kom även ihåg att märka kläderna, så blir det lättare att hitta det som kommit bort.Vi i personalen påminner, men tjatar ej på barn som har ”för lite” kläder på sig, eftersom det varierar så mycket från barn till barn vad man anser vara ”lagom klädsel”.

Med hopp om att ni och era barn kommer att fortsätta trivas bra här hos
oss på Torpets fritidshem hälsar vi er välkomna tillbaka till en ny
termin våren 2014!!

Kicki, Uffe, Yvonne och Ludde

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Björktorpsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6