MENY
Eskilstuna kommun

Studie- och yrkesvägledning

Vår syv heter Amanda Mik och hon finns på plats varje dag mellan 8-16.30 och står dörren öppen är det bara att komma in! (Hon har arbetsrum vid Hjärtat)

Är dörren stängd har hon nog samtal med någon, skriv i så fall ditt namn och klass på listan på dörren så söker hon upp dig så snart hon är ledig. Är hon inte på plats så kan du ringa, smsa eller mejla henne så svarar hon så snart hon kan. Detta gäller både elever, personal och vårdnadshavare.

När går man till SYV?

Till Amanda kan ni komma om ni undrar någonting över hur det fungerar när man ska studera vidare efter grundskolan. Hur man gör när man väljer gymnasium, universitet eller vad man ska arbeta med i framtiden.
Man kan också få hjälp med motivering om man känner att man inte riktigt orkar med skolan eller ett visst ämne, eller om man är orolig över någonting som har med framtiden att göra, med hur det går i skolan just nu, och bara om man vill prata om hur det går och hur det ska bli, t.ex. om man har ett dilemma/problem som man behöver få hjälp med. Som vårdnadshavare kan man också gärna höra av sig om man är fundersam över något som har med sitt barn att göra vad gäller skola, framtid, motivering, studier eller annat som ni känner hör hemma i den kategorin. Det är bättre att fråga för mycket och bli hänvisad vidare än att inte fråga och undra! Hon har ett nära samarbete med kuratorerna och kopplar in dem när det behövs.

Amandas främsta fokus är ÅK 7-9.Men hon finns tillgänglig även för elever och föräldrar i hela skolan, d.v.s. F-9 och kommer att vägleda lärarna för alla årskurser i hur de kan hjälpa till. Hennes mål är att alla elever ska känna att de vet hur de gör val, varför de gör val, och hur man gör rätt val!

maila Amanda: amanda.mik@eskilstuna.se
tel: 072-977 78 90  

Den som behöver medicinsk Studievägledning kan gå in på följande länk:

Jobba frisk, http://www.jobbafrisk.se/jobbguidelänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Årbyskolan

Kommunal grundskola årskurs F-9