MENY
Eskilstuna kommun

School of the Arts

Hösten 2007 startades profilen ”School of the Arts”. Det som ryms inom denna profil är konst /skapande, dans, sång, musik och drama. Profilen lockar många elever från andra upptagningsområden än vårt, vilket är positivt för skolan.

”School of the Arts” har professionella medarbetare, kulturarbetare, som jobbar med dessa uttrycksformer i sitt dagliga arbete. För eleverna blir det en aha-upplevelse att träffa människor som arbetar med kultur på ”riktigt”. Att få arbeta sida vid sida med en scenograf kan vara oerhört inspirerande och lärorikt. Det är viktigt att skapa positiva förebilder

Den lokala anknytningen är viktig för eleverna. Det är värdefullt att utnyttja de kulturella inslagen även på fritiden. Att kunna stanna en timme extra efter skoltid och repa med bandet är viktigt. Ett mycket bra exempel är Balsta Musikslott som anordnar workshops i bland annat rap och hip-hop med före detta elever som ledare. Dessa tjejer och killar blir bra förebilder för våra yngre elever. Det är också av stor vikt att vi knyter och behåller kontakter med det kultur- och föreningsliv som erbjuds i Eskilstuna. Därför är våra kontakter med till exempel Folkuniversitetet, Balsta Musikslott, Barnkulturcentrum, Eskilstuna Konstmuseum, Sörmlands Musik och Teater viktiga att arbeta vidare med.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Årbyskolan

Kommunal grundskola årskurs F-9