MENY
Eskilstuna kommun

Fritidshem och fritidsgårdar (skolbarnomsorg)

Här loggar du in och söker plats på fritidshem till ditt barnlänk till annan webbplats

Alla föräldrar som arbetar eller har likvärdig sysselsättning, som till exempel studier eller någon form av arbetsmarknadsåtgärd, har rätt till plats för sina barn i skolbarnsomsorgen, fritidshem.

Skolbarnsomsorgen finns nästan alltid i skolans lokaler och är uppdelad i två kategorier: fritidshem för barn som är 6-9 år och öppen verksamhet för 10-12-åringar.

Avgifter

Avgiften för fritidshem bealas enligt maxtaxa. Kostnaden beräknas procentuellt utifrån hushållets inkomster. Barnomsorgsavgiften betalas för 12 månader om året, alltså även då barnet är ledigt.

I den öppna verksamheten betalar barnen ett terminskort som kostar 25 kronor. Därutöver finns mellanmål att köpa för den som önskar.

Ansökan och uppsägning av plats på fritidshem

Du ansöker om plats på fritids till ditt barn via e-tjänsten för barnomsorglänk till annan webbplats eller genom kontakt med Eskilstuna direkt, kommunens kontaktcenter, på telefon 016-710 10 00 eller e-post: eskilstunadirekt@eskilstuna.se

Barnen är alltid garanterade en fritidsplats (förutom om vårdnadshavaren är föräldraledig eller arbetslös) på sin skola.

Om du som vårdnadshavare inte vill ha fritids till ditt barn under en period, eller permanent behöver du säga upp platsen två månader innan. Det gör du på samma sätt som vid ansökan; via e-tjänsten eller genom kontakt med Eskilstuna direkt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Öppettider

Besök vardagar 08.00-17.00
- dag innan röd dag 08.00-16.00

Telefonin vardagar 07.30-17.00
- dag innan röd dag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla