MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Foto på elever utanför Fristadsskolan

Fristadsskolans ledord är TILLSAMMANS.

Hos oss på Fristadsskolan har alla elever ett hemklassrum i något av våra två skolhus Fristan och Viljan. Hemklassrummet är den trygga basen där eleverna har merparten av sin undervisning.

Alla elever har en mentor, och hos oss har vi valt att ha heltidsanställda mentorer. Mentorerna stödjer elevernas sociala utveckling, arbetar för att skapa trygghet och studiero och vägleder eleverna i att planera och följa upp sina studier. Det gör att lärarna får mer tid till att fokusera på elevernas kunskapsutveckling och lärande.

Vår ambition är att vara i framkant för att utveckla elevers digitala kompetens och vi arbetar därför aktivt med digitala läromedel och andra digitala verktyg för att höja kvalitén i undervisningen.

Vi har ett stort fokus på internationella frågor och har flera projekt pågående. Ett av våra projekt pågår i Etiopien dit flera av våra lärare och elever fått möjlighet att resa. Just nu har vi förstås blivit tvungna att pausa våra internationella projekt på grund av Covid 19 och lägger istället vårt fokus på grundläggande mänskliga värden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Fristadsskolan

Kommunal grundskola årskurs 7-9

Postadress

Postadress:

Eskilstuna Kommun

Fristadsskolan

631 86 Eskilstuna