MENY
Eskilstuna kommun

Om huvudlöss

Om huvudlöss:                                                

  • Kamma igenom alla familjemedlemmars hår med en speciell luskam för att upptäcka lössen (finns att köpa på apotek). Ha gärna ett vitt papper under, för att lättare se löss som ev. kammas ur håret. Det kan ta lång tid från smittillfället tills lössen hinner föröka sig och bli så många att man kan upptäcka dem. Bra länk för att lära sig hur kamning går till är wlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterww.lusfri.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Endast den, i familjen, som har löss ska behandlas.
  • Behandla med en av de produkter som apoteken rekommenderar.
    Exempel på produkter är Hedrin, Paranix och Nyda. Det kan vara skillnader i pris och sätt att genomföra behandlingen. Välj en produkt som passar dig.
    Produkterna ska ha en CE märkning för att få säljas, vilket bl.a. innebär att tillverkaren gjort en utvärdering av effekten. Dessa produkter innehåller silikon och/eller växtolja och kväver lusen. Följ noga anvisningarna för den produkt du valt.
  • Barnet kan efter genomgående behandlig vara i skolan dagen efter.
  • Kamma håret varje dag i 14 dagar efter avslutad behandling.
  • Informera klassläraren, så att spridningen kan hejdas. Elever i klassen informeras och har då möjlighet att undersökas och behandlas.

OBS! Löss kan drabba alla och beror inte på dålig hygien.

Kamma
Avlusningsdagar 6-8 februari. Kamma igenom alla familjemedlemmars hår med en speciell luskam. Om vi alla kammar får vi bästa resultatet!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Edvardslundsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6

Öppettider

06.00-18.00