MENY
Eskilstuna kommun

Edvardslundsskolan

Edvardslundsskolan ligger alldeles intill skog och grönområden i vackra Torshälla. Det skapar en god utemiljö som inbjuder till lek. Personalen är välutbildad och våra lärare är behöriga. Våra pedagoger är utvecklingsinriktade och satsar på varje individ och flexibla lösningar.

Kursplanen genomsyrar hela skolan och vi strävar efter många olika sätt att lära. Under det senaste året har ämnesutveckling varit prioriterad (läs-, teknik-, språkutveckling) tillsammans med att utveckla studie- och yrkesorienteringen för alla elever. Kommande år ligger fokus på det hälsofrämjande och förebyggande arbetet samt tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Vi kommer också att fortsätta arbetet runt en digitalisering av undervisningen.

Skolan arbetar aktivt för att skapa lugn och trygghet för alla elever och vi har goda resultat på vår elevenkät.

Fritidsverksamheten är en viktig del av Edvardslundsskolan.

Vi har fyra fritidshem som erbjuder en lärande miljö med möjlighet till en aktiv och berikande fritid. Fritids arbetar temainriktat och målmedvetet med intressegrupper.

På sommaren har våra äldsta fritidsbarn möjlighet att flyttat ut några dagar på dagläger.

Torshälla är den lilla staden i staden. 2017 fyllde vi 700 år. Här finns en närhet till mycket; bibliotek, muséer, idrottsanläggningar och näringsliv. Vi har ett utvecklat samarbete med andra delar i Torshälla som är berikande för elevernas lärande såsom Ebelingmuséet och Bergströmska gården. Vi tar vara på de möjligheter som finns i närområdet och lyfter in dem i undervisningen, både på skol- och fritidstid.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Edvardslundsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6

Öppettider

06.00-18.00

Susanne Maxe
Rektor   Ansvar för åk 4-6 och f-klass
Sara Andersson
Skoladministratör