MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Djurgårdsskolan i östra Eskilstuna ligger strategiskt till med Ekängens idrottsanläggningar, Odlarskogen och centrum inom räckhåll.  Då allt fler elever lockas till vår skola, har matsalen byggts ut och utbyggnationen med moderna klassrum färdigställs ht 13.

På Djurgårdsskolan välkomnar vi alla barn från förskoleklass till årskurs 9, grundsärskola samt nyanlända. Det gör att vi kan följa ditt barn genom hela grundskolan mot goda resultat och vi arbetar med motivation och lust att lära.

I de lägre åldrarna arbetar lärare, förskollärare och fritidspedagoger tillsammans kring barnen. Engagerad personal skapar trygghet redan från start. Så är också våra förskoleklasser, F-3, bland de populäraste i Eskilstuna.

Matematik, natur, teknik och språkutveckling i samarbete med vårt bibliotek, är områden som vi prioriterar genom hela skoltiden.  Vårt fokus är kunskap och goda studieresultat och ett arbetsklimat som präglas av goda relationer mellan lärare och elever samt tydliga krav på ordning och reda.

På Djurgårdsskolans tre-parallelliga mellanstadium finns även musikklasser från årskurs 4. Till Gamla Stadens Musikklasser söker elever från hela Eskilstuna som vill satsa extra på körsång och musik. Klasserna är mycket eftertraktade och har en stark sammanhållning.  Tidigt tränas eleverna i scenisk framställning.   

Inom ramen för elevens val ges också möjlighet till kvalificerad fördjupning i akademiska ämnen, eller fotboll. Allt kopplat till läroplanen.

 
Antal elever: Cirka: 900        Antal anställda: ca 110
 

Åsa Carnesten

Rektor F-9 


Ann Lundstedt

Rektor Grundsärskolan Pilen

Jessica Lindgren Meng

Biträndande Rektor 4-9

Jacob Axdorph

Biträdande Rektor F-3


Djurgårdsskolan är en del av Eskilstuna barn- och utbildningsförvaltning där Hans Ringström är grundskolechef.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Djurgårdsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-9 plus särskola