MENY
Eskilstuna kommun

Restaurang Ärstaskolan

lunch

 

Vid frågor nås köket på telefonnummer 072-977 77 57.

Varje dag tillagar och serverar vi ca 320 portioner lunch till skolans och träningsskolans elever. Vi levererar även lunch till Odlarens träningskola ca 70 portioner. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden. Vill du ha mer information om Eskilstuna kommuns riktlinjer för mat och måltid så klicka här.länk till annan webbplats

Vi erbjuder en komplett måltid som innehåller en varmrätt och en alternativ vegetarisk rätt, salladsbuffé, dryck i form av lättmjölk eller vatten samt bröd och bordsmargarin. Salladsbuffén har ett omväxlande utbud och innehåller minst sex komponenter. Målet är att varje elev ska äta 100-125 gram grönsaker och frukt i samband med lunchen.

Vår matsedel hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frukost
Serveras klockan 7.30-7.50. Det är en frukostbuffé med alternativen gröt, fil eller naturell yoghurt. I frukosten ingår mjukt bröd, två sorters knäckebröd, lättmargarin, mjölk, pålägg (ost, köttpålägg), ägg, kaviar, musli, sylt och grönsaker.

Lunch
På Ärsta skolan serverar vi två alternativa rätter till lunch, en huvudrätt samt en vegetarisk rätt som alternativ. Till soppdagar serverar vi alltid hembakt bröd. Lunchen serveras mellan klockan 11,10-11.50. 

ÅK F-6 hämtar sin lunch på en buffé utanför klassrummen, och äter sedan i respektive klassrum. Varje spår har varsin salladsbuffé med minst sex olika sallader samt en varmhållningsbar med en vegetarisk rätt. Mjölken serveras i kylda mjölkbarer

sallad

Specialkost
Vi erbjuder vid behov specialkost till elever. Måltidsverksamheten har dock inte resurser att tillgodose specifika önskemål. Det är viktigt att du hör av dig till oss i köket genom Vklass när ditt barn är frånvarande (sjukdom eller ledighet).
Klicka här om du vill läsa mer om specialkost och hämta blanketter.länk till annan webbplats

Övrigt
Vårdnadshavare är välkomna att äta en gång per termin, med sina barn, utan kostnad.

Köket har öppet klockan 7.00-15.30.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.