MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Tegelvikens förskola är integrerad med Tegelvikens grundskola och har två avdelningar som heter Björnön (4-5 år) och Småholmen (1-3 år). Avdelningarna ligger i varsitt spår, Byn och Sundet.

Förskoleavdelningarna ligger vägg i vägg med skolan vilket gör att barnen känner sig väl förtrogna med skolans lokaler, elever och pedagoger. Detta underlättar när barnen ska börja i förskoleklass.

Vi som arbetar här har tillsammans lång erfarenhet och samarbetar mellan avdelningarna. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet samt med personalutbildning.

Personalen på båda avdelningarna arbetar mot målen som bestäms utifrån Läroplanen för förskolan, Lpfö98 (rev.16)länk till annan webbplats och Kommunens mål. Vi följer även vår lokala verksamhetsplan, genom att bland annat arbeta projektinriktat med barnen i mindre grupper..

Vi är början på det livslånga lärandet. Genom att använda olika vägar till lärande så kan barnen på olika sätt tillgodogöra sig kunskaper.

Språk och matematik är viktigt i vårt arbete med barnen. Vi arbetar med att se lärandet i olika vardagssituationer, men även med rim, ramsor och språklekar. Barnen erbjuds fri lek varje dag, när vi inte har planerade aktiviteter vilket är både lärande och utvecklande. Den fria leken är ett måste för barnen att bearbeta kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar med att aktivt fördela barnen i mindre grupper för att det ska bli lättare att varje individ får en bättre chans att synas och få sin åsikt hörd. Vi

Vi har samling och sångstunder på respektive avdelning varje dag.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Tegelvikens förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.30 - 18.00

Carina Böös
Förskolechef
Karolina Teller
Biträdande förskolechef