MENY
Eskilstuna kommun

El sistema

El sistema är ett socialt musikprojekt i samarbete med Musikskolan i Eskilstuna kommun och Tallåsens förskola. Två musikpedagoger kommer till förskolan två dagar i veckan för att arbeta med musik tillsammans med barnen och förskolans pedagoger.

Det innebär att vi sjunger dansar och spelar tillsammans där det blir musiken som är verktyget för social och mänslklig utveckling. Med El sistema skall barnen få möjlighet att växa och utvecklas med musikens hjälp. Forskning visar också att musik främjar inlärning även inom andra områden, som t.ex. språkinlärning, matematik och samspel. Genom att medvetet arbeta med musik i lustfyllda och fantasifulla miljöer skapas lärtillfällen för utveckling och gemenskap mellan barn från många olika kulturer.

Bilden är tagen under Vänstay 2016-09-30

Vänstay

Vänstay är till stor del El sistemas hjärta. Det är en social möteplats för barnets hela familj och pedagoger. Där möjliggörs möten över kulturella, språkliga och sociala gränser genom musiken. En gång i månaden träffas man och umgås, äter något, sjunger och har trevligt tillsammans. Barnen sjunger och spelar för och med varandra och tillsammans med föräldrarna samt vänner, släktingar eller inbjudna gäster. Vänstay är en social mötesplats som skapar gemenskap och bidrar till en djupare relation mellan förskolan och hemmet samt mellan hemmen. Vänstay bidrar även till att ge ökad delaktighet och inflytande för föräldrarna i förskolans verksamhet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Tallåsens förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.00 - 17.30

Kontakt