MENY
Eskilstuna kommun

Arbetsmetoder

Vi arbetar med att alla ska känna sig välkomna och trygga i verksamheten.

På vardagarna bedriver vi förskola för 1-5 åringarna. På helgerna försöker vi ha det mer hemlikt. På helgen går vi ofta iväg på utflykter av olika slag, leker i gympasalen eller badar i poolen.

Katten (3-5 år)

Vi på Katten arbetar med EQ med de äldre barnen. Det innebär att vi uppmanar barnen att sätta ord på sina känslor, att vi pratar om hur vi behandlar varandra och hur man är en bra kompis. Vi har även speciella EQ dockor som alla mår på olika vis som vi använder för att prata känslor med barnen. Hur ser dockan ut att må, vad tror ni har hänt? När känner ni er så?

Vi har arbetat med sinnena. I detta tema-arbete har vi läst om vad de olika sinnena är för någonting och gjort olika aktiviteter där barnen själva har fått testa sina olika sinnen. Som syn, hörsel, känsel, smak och lukt.

I vår ateljé arbetar vi med olika slags pyssel, pärlplattor, halsband, ritar och målar Barnen har också fått göra självporträtt och berätta om sig själva.

Kattens barn har också regelbundet gymnastik och rörelse, utevistelse i skogen samt ibland bakning och bad på schemat.

Musen (barn 1-2 år)

Vi på Musen arbetar kontinueligt med temat Jag och min familj. I detta ingår att barnen har "trygghetskort" med bilder på sin familj som alltid finns närvarande på förskolan. Korten gör det lätt för barnen att prata om sin familj, och även de yngsta barnen kan peka och visa.

På våra samlingar sjunger vi vår namnsång, räknar hur många barn och fröknar som är på samlingen samt sjunger sånger och ramsor.    

Vi har rörelse ("röris") en dag i veckan då vi lyssnar på rörelsesånger och balanserar, snurrar och går i olika hastigheter. Rörelsesångerna bygger på små barns rörelser, lockar till att röra på sig och stimulerar deras motoriska utveckling.

Skapande verksamhet med målning i olika tekniker och med olika material är också en del av verksamheten.

När möjlighet finns går vi gärna på upptäcksfärd till å-stigen, till skogen eller till Eskilsparken!  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Strigelns förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.30