MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Strigelns förskola ligger vackert placerad på Köpmangatan utefter Eskilstunaån, i samma byggnad som Strigelns seniorboende.

Vi har tre avdelningar. För närvarande fördelade:

Musen 15 barn i åldrarna 1-2 år

Katten 14 barn i åldern 3 år

Tigern 31 barn i åldrarna 4-5 år. 

 

Strigelns Förskola lägger stort fokus på barns lärande och kunnande. Vårt arbete bygger på att barnen är kompetenta individer som vi pedagoger ska hjälpa i sitt sökande efter kunskap. Vi utgår från barnens nyfikenhet och barnens intresse när vi planerar våra aktiviteter.

Vår förskola är Grön flagg sertifierad vilket innebär att Miljö och hälsa är något vi satsar på. Vi ser utevistelse som en viktig del av barnens vardag. Vi har en fantastisk förskolegård med spännande och varierande miljöer. Utevistelsen kompleteras även av lärorika utflyckter utefter vår vackra å och till den närliggande lilla skogen vid snopptorp.

En viktig grundsten i vårt arbete är värdegrunden som bygger på kamratskap och trygghet som lägger grunden till fortsatt lärande.Vi tror även på ett förtroendefullt samarbete mellan oss pedagoger och vårdnadshavarna till barnen för att skapa trygghet och en helhetssyn av barnen som vistas hos oss.

Vi har öppet måndag till fredag, mellan kl 06:00-18:00 (jourtid vid behov och efter överenskommelse med pedagog fram till 18:45)

Många barn som har placering på Strigelns förskola har behov av vistelse utöver kontorstid och därför har vi ett nära samarbete med Strigelns Pedagogiska omsorg som ligger i samma byggnad. Pedagoger från omsorgen jobbar i vår verksamhet under dagtid för att sedan gå över till kvälls/nattverksamheten kl 17:00med de barn som har kvälls/nattomsorg. 

 

Du når oss på telefon 016-710 68 85

Här kan du läsa mer om Strigelns personal

Till startsidan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Strigelns förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.30