MENY
Eskilstuna kommun

Eken

 

Våra dagliga samlingar på Eken innefattar vår god morgon sång som vi även sjunger på engelska och vi räknar alltid barnantalet tillsammans. Barnen får turas om att räkna, jämför antal pojkar med antal flickor. Sedan varieras vårt innehåll med olika sånger, rim och ramsor, veckodagar, årstider etc. och samtal om dagens aktiviteter.


Tisdagar: har Eken de flesta av sina aktivititer utomhus. För att stärka gemenskap och ”vi”- känsla i barngruppen har vi samlingar och lekar där vi tränar socialt samspel och motorik på ett lekfullt sätt. Vid några tillfällen har vi med oss matsäck/lunch när vi går iväg på utflykt eller stannar på gården och äter lunch där.


Onsdagar: Arbetar vi med vår lässatsning och delar gruppen i fyra grupper. Vi arbetar med sagan ”Petter och hans 4 getter”. Vår målsättning är att förutom träna barnens språk/minne även få in matematik (antal, färger, storlek).


Torsdagar: Har vi delat in barnen i tre grupper.
Pokémongruppen är för de äldsta barnen födda 2011 på hela förskolan som träffas för att lära känna varandra inför skolstarten och där barnen övar på att samarbeta, skapar en ”vi”-känsla samt socialt samspel. Vi går till Odlarskogen, teatrar, besöker varandras avdelningar, stadmuseum mm.


Ullagruppen är för mellan barnen födda 2012 på Eken och de går till skogen och lär sig och utvecklar sitt kunnande om djur och växter.


Astridgruppen är för de yngsta barnen födda 2013 på Eken och de är inne på avdelningen. Denna grupp är till för att stärka barnens empatikänsla och självkänsla i första hand och där de leker gemensamma lekar och tränar på antal och färger.Vårt motto är att ta tillvara dagens möjligheter till samvaro, samtal och utmaningar i den utsträckning som det går samt ha roligt tillsammans


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Stensborgsgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00