MENY
Eskilstuna kommun

Välkommen till Stensborgsgatans förskola

Stensborgsgatans förskola ligger i ett blandat bostadsområde med både villor och hyreshus. Förskolan ligger cirka 1 km söder om centrum i stadsdelen Söder. Vi har gångavstånd till fotbollsplaner, parker, Vilsta friluftsområde och Odlarskogen.

Vi har handlingsplaner för övergång från förskola till förskoleklass med grundskolorna Djurgården, Slottsskolan och Skogsängen som finns i vårt upptagningsområde.

Vi har 15-24 barn per avdelning och ca 25 pedagoger arbetar på förskolan. Köket på Stensborgsgatan serverar hemlagat och hembakat. Matsedeln görs utifrån kommunens basmatsedel och riktlinjer för barnomsorgens måltider.

Förskolan är organiserad så att två avdelningar bredvid varandra, en modul, samarbetar genom att barnen, vid ca 3 års ålder, flyttar från yngresidan (barn mellan ca 1 och 3 år) till äldresidan (barn mellan ca 3 och 6 år).Detta för att, på bästa sätt, tillgodose barngruppens behov gällande material och aktiviteter.
Pedagogerna roterar mellan avdelningarna på modulen, vilket medför att barnen får med sig en känd pedagog när de byter sida, vilket främst kommer att ske i augusti varje år.

Förskolan har sex avdelningar, alltså tre moduler, Rönnen/Aspen, Lönnen/Eken och Kastanjen/Pilen.

Stensborgsgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00

Magnus Merdén
Förskolechef
Naz Safideen
Biträdande Förskolechef