MENY
Eskilstuna kommun

Wake Up! Shake Up!


Wake Up! Shake Up!

Wake Up and Shake Up är ett koncept från England där man runt om på skolor ”dansar” sig i form till popmusik som får hela kroppen att vakna. Wake Up and Shake Up bygger på rörelse, takt, motorik och glädje som vi skapar tillsammans. I England är Wake Up and Shake Up stort och det finns en tillhörande hemsida där du kan beställa Dvd:s med musik och rörelser men även få mer information om konceptet.
http://www.wakeupshakeup.com/länk till annan webbplats

På Stenby förskola erbjuder vi  Wake Up and Shake Up tisdag, onsdag och torsdag klockan 8.45. Syfte:
Syftet är att stärka individen samtidigt som motorik, koordination och samspel möts på ett lustfyllt sätt. Barnen får möjlighet att uppleva musik och rörelse som ett estetiskt lärande och genom olika former. Känslan för rytmik, motorik, takt, glädje och gemenskap genom syrar Wake up and shake up. Barnen blir medvetna om olika dansstilar och genrer i vårt samhälle och dess historiska bakgrund.  Det är ett hälsofrämjande, tematiskt och ämnesintegrerat koncept som på förskolan har blivit en del av vår vardag. Vi ger barnen möjlighet att väcka kroppen på morgonen genom att dansa, i dansen tränar vi bland annat på matematik genom takten i dansen och olika begrepp som bakom, framför. När barnen lyssnar på musiken får de träna språk. Eftersom vi dansar till olika slags musik kan vi även arbeta med detta när vi har gruppverksamhet tillsammans med barnen utifrån ett tema.

Vi anser att det är viktigt att barnen i tidig ålder får möjlighet att jobba med kroppen genom olika uttryckssätt. Vi kan se att efter bara några månader har barnen lärt sig våra danser jätte bra. Just nu dansar vi till Panetoz, Håll om mig hårt, Elektrisk med Marcus och Martinius samt Kents Utan dina andetag. Vi dansar inne på vårt torg så när du har vägarna förbi kom gärna in och dansa tillsammans med oss!

Tisdag, onsdag och torsdagar samlas vi klockan 8:45 på torget för att väcka kroppen med dans.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stenby förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.30