MENY
Eskilstuna kommun

Drama - äventysinspirerad pedagogik

På vår förskola är en av våra profiler drama och äventyrsinspirerad pedagogik. Drama är en uttrycksform som passar alla barn oavsett, ålder, kön och etnicitet. Drama ska vara lustfyllt och roligt där barnen utvecklar sin fantasi och ges möjlighet att bearbeta känslor, stärka självkänslan hos individen och samtidigt träna sin samarbetsförmåga.

Vi är 4 äventyrspedagoger på Stenbyförskola. Denna pedagogik är central i vår verksamhet och anpassas utifrån barngruppen och tema. Om du vill veta mera angående äventyrspedagogiken eller något annat på förskolan, tveka inte på att höra av dig. Givetvis går utomhuspedagogiken och drama hand i hand och vår vardag utspelar sig ofta i skogen med drama i fokus.

Under hösten 2013 startade ett Eu projekt som hade drama i fokus. Vi var fem länder som medverkade i projektet. England, Sverige, Tyskland, Österrike och Island. Vi delgav olika metoder, pedagogiska verktyg för att arbeta med drama. Vi jämförde likheter och skillnader, då vi bland annat genom projektet besökte varandras länder och förskolor/skolor. Projektet avslutades våren -15, se mer information under internationellt samarbete.

Vi har tidigare haft samarbete med Johanna Lundin, dramapedagog. Titta gärna in på hennes hemsida www.kaptenmjausan.selänk till annan webbplats

drama

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stenby förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.30