MENY
Eskilstuna kommun

Kök och matsedel

Välkommen till köket på Stenby förskola

Vi som jobbar här heter Tobias Hull och Anne Åkerblom.

Telefonnummer 070-167 29 34.

Varje dag serverar vi barnen god och näringsrik frukost, lunch och mellanmål som är tillagad av bra råvaror av hög kvalité. 

Vi ser måltiden både som byggstenar för kroppen, ett pedagogiskt verktyg och ett bra tillfälle att träffa barnen och prata mat med dem. Om du har frågor eller vill ha tips om matlagning, brödbakning, surdeg eller ekologisk mat kan du tala med Tida eller Anne i köket.

Du kan se menyn häröppnas i nytt fönster eller i din mobiltelefon om du har en smartphone. Sök efter "Skolmaten" i respektive App-butik.

Tillsammans med några av pedagogerna odlar barnen ekologiska grönsaker, blommor och kryddor vid Eskilstuna stadsodling. Barnen får se, känna och smaka på "hem-odlat" samtidigt som de lär sig om odling och kompostering.

Vi i personalen har stor kunskap och lång erfarenhet av måltidsproduktion, specialkoster och allergier av olika slag. Klicka för att få information om specialkost, Eskilstuna kommuns riktlinjer för Mat och Måltider och ät S.M.A.R.T.

Med rätt förutsättningar och kunskap skapar vi en lärorik miljö och utmanar barnen med smaker, former och dofter.

Följ oss på facebook Manicken/Mojängenlänk till annan webbplats och Mackapären/Krumelurenlänk till annan webbplats för att följa verksamheten och köket på Stenby förskola.

Eller klicka här Skolmåltider i Eskilstuna – för att löpande ta del av verksamheten i olika förskolekök.länk till annan webbplats

Priser och utmärkelser:

2012 Tävling Raketförskola - utnämnda till innovativ förskola med fokus på barnens upplevelser runt mat och vår natur. Samarbete inleds med bonden Karin som har fåruppfödning och spannmålsodling i närheten av förskolan.

2012 Besök av Årets kock Tomas Diederichsen och Mjölkfrämjandet. Matlagning och föreläsning för kockar och pedagoger.

2013 Tävling ARLA GULD-KO. Vi blev 1 av 7 bästa förskolor i Sverige.

De flesta kök i Eskilstuna kommun har varit KRAV-certifierade sedan 2015. Det betyder att:

  • vi har minst 25 % KRAV-märkta varor i våra verksamheter
  • vi tar ansvar och gör genomtänkta beslut utifrån behov och miljöpåverkan
  • vi väljer MSC-märkt fisk
  • vi ser över våra behov av råvaror samt disk/städprodukter i köken
  • vi har god kunskap om ekologisk produktion och KRAV

Ambitionen är att samtliga officiella kök ska bli certifierade. Dessa verksamhetslistor visar vilka kök som ingår i certifieringen i förskola och skola

Klicka här för att få information om KRAV.länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.