MENY
Eskilstuna kommun

Vi som arbetar här

Öppna förskolan / Socialtjänsten

Öppna förskolan/Socialtjänsten är samlingspunkten och mötesplatsen på Familjecentralen. Här kan barnen leka och föräldrar utbyta erfarenheter med varandra. Syskonen är också välkomna. Varje dag fikar vi tillsammans till billiga priser och måndag och torsdagar lagar vi mat.

Familjevägledare / Socialtjänsten

Till oss kan du vända dig till om du har frågor kring ditt föräldraskap både för de yngre liksom de äldre barnen. Du kan vara anonym och vi för inga journaler. Familjevägledarna på familjecentralen är utbildade socionomer/samtalsterapeut.

Vi har alla tystnadsplikt och kontakten med oss är kostnadsfri. Samtalets utgångspunkt formas tillsammans med dig och din familjs behov av stöd. Vi erbjuder föräldrasamtal och enskilda stödsamtal med såväl vuxna som barn, alltid med barnets bästa i fokus. Utgångspunkten är alltid att fånga din familjs resurser och kompetens.

Barnmorskemottagningen

Du är välkommen till oss på Barnmorskemottagningen, Vårdcentralen Torshälla, om du är gravid eller har frågor kring graviditet. Vi ger preventivmedelsrådgivning till dig som är mellan 20 och 50 år. Vi har mottagning på Familjecentralen tisdagar och torsdagar.

Ring oss på telefon 016-10 40 28 för att boka tid hos barnmorska.

Barnmorskemottagningen på Mälarsjukhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barnavårdscentral, BVC

Torshälla barnavårdscentral är en del av Torshälla familjecentral. Vi som arbetar här är BVC-sköterskor. Till oss kan du vända dig med frågor om barnets hälsa. Vi tar emot barn i åldern 0-6 år. Vi träffas regelbundet under barnets första sex år för kontroll av tillväxt och utveckling.

Vi finns till för att ge er stöd som föräldrar under barnets uppväxt vid både enskilda möten och i föräldragrupper där även spädbarnsmassage ingår. På BVC har vi tillgång till läkare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Familjecentralen Torshälla
Öppettider

Måndag 09.00-14.00
Tisdag 09-00-16.00
Onsdag 09.00-12.00
Torsdag 09.00-16.00
Fredag 09.00-12.00

Besöksadress

Germundsgatan 39

Postadress

644 34 Torshälla