MENY
Eskilstuna kommun

Gulsippan

Kontakta Gulsippan

Telefonnummer
Telefon:
016-710 27 62, knappval 3
Mobiltelefon:
070-086 60 47

Gulsippan

Vi har 24 barn i åldrarna 3-5 år. De som arbetar på avdelningen är Anna, Usha, Nawal samt Victor (vårt gruppstöd).
Avdelningen ligger mitt i Nyfors i en stor lägenhet. Vi har en egen liten gård med gräsmatta, sandlåda och balansbräda. Vi går ofta iväg till närliggande parker och skogsområden.

Pedagogiska miljöer:

Skapande verksamhet:

Ateljé 1


Detta är vår ateljé där barnen har tillgång till material för att skapa. Det är ofta stor aktivitet i ateljén som ligger centralt på avdelningen. Här brukar barnen måla, rita, klippa, klistra och konstruera. Materialet ligger framme och är tillgängligt för barnen.

Enligt vår läroplan (Läroplan för Förskolan LPFÖ 98 Rev. 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) ska alla barn få möjlighet till att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk.  

  

Bygg och Konstruktion

Vi har brädor, träbitar, rör och klossar i olika former och storlekar som barnen kan använda när de bygger och konstruerar. I rummet finns också bilar och bollar som de kan använda till sina banor och skapelser.

Gulsippan
Bygg & Konstruktion

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.

- LPFÖ-98 Rev. 2016

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Nyforsgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00