MENY
Eskilstuna kommun

Blåsippan

Kontakta Blåsippan

Telefonnummer
Telefon:
016-710 27 62, knappval 2
Mobiltelefon:
070-167 29 97


Blåsippan har barn i åldrarna 3-5 år. De som arbetar på avdelningen är Birgit, Charlotta (Lotta), Ida och Annika. Vi har även två resurspedagoger hos oss: Sandra och Anna.

Hur en vanlig dag ser ut på avdelningen

Vi börjar dagen med frukost kl 7.30 inne på Vitsippan.

Efter frukosten brukar det vara fri lek fram tills alla barn har kommit kring kl 9. När alla barn kommit samlas vi och äter frukt. Vi pratar då om vilka barn som är här och vilka som är frånvarande, vilken dag det är, datum och vem eller vilka som har namnsdag. Vi pratar även om hur dagen kommer att se ut för alla barn.

Vi har delat in barnen i fyra grupper där vi nu arbetar med temat "Bockarna Bruse".

I läroplan står det följande om språk:
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, utrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra”.

Måndagar och fredagar är det barnen som får bestämma vad de vill göra. Den lämnas öppen för att pedagogerna har olika möten.

Tisdag, onsdag och torsdag arbetar vi i grupperna. Ena gruppen är inne och jobbar med temat och de andra grupperna är ute. När vi är ute är det fokus på samarbetslekar, gå till skogen och andra närliggade miljöer samt vi går till biblioteket.

Vi återsamlas inne kring kl 11 då vi har lunchsamling. Då läser vi någon bok eller en flanografsaga, sjunger eller bara sitter och samtalar tillsammans. Vi äter lunch kl 11.20. Efter lunchen har vi lugna aktiviteter som läsa böcker, lägga pussel eller konstruktionslek.

Eftermiddagarna tillbringas oftas ute beroende på väder.

Kl 14.30 äter vi mellanmål. Om det är fint väder sitter vi ute annars äter vi inne.

Kring klockan 16 går många av barnen hem. Ca 16.15 går vi tillsammans till vår stängningsavdelning som är Vitsippan. Klockan 18 stänger förskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Nyforsgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00

Ulla Tedsjö
Förskolechef