MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Harvibaralekt

Välkommen till Norrvallavägens Förskola!

Förskolan har 6 st avdelningar:
Villekulla: 1 - 5 år
Lönneberga: 3 - 5 år
Körsbärsdalen: 3 - 5 år
Bullerbyn: 3 - 5 år
Junibacken: 1 - 3 år
Saltkråkan: 1 - 3 år

Sammanlagt har förskolan ca 125 barn.

 

Vi på Norrvallavägens Förskola arbetar med trygghet, struktur och Kompistema på avdelningarna för att få en Vi - känsla i barngrupperna. Trygghet och struktur behövs för både barn och vårdnadshavare, vilket ligger som grund för hela förskolan. Vi i personalen arbetar efter att ha en öppen och ärlig dialog med både barn och vårdnadshavare. Personalen på förskolan arbetar efter fasta rutiner och struktur vilket är vitkigt för att skapa bra förutsättningar för alla barn och pedagoger. Genom detta känner sig både barnen och vårdnadshavare trygghet. Fria aktiviteter under dagen på förskolan går hand i hand med vår planerad pedagigiska verksamhet,

Vår lärmiljlö på förskolan ska vara lustfylld och lärorik där barnen får utveckla sin nyfikenhet. Miljön ska vara både utmanande och inbjudande till samspel och kreativitet. Vi anspassar miljön efter barnens ålder och intressen vilket utvecklar barnens självständighet och en tillit till sin egen förmåga. Leken är grunden för barnens utveckling och lärande. Här tränar barnen på det sociala samspelet, språket, empati, respekt med mera.

Utevistelsen är viktig för barnen och därför är vi ute varje dag oavsett väder. Vi har en stor gård med några mindre gårdar där barnen kan springa, cykla, träna sin motorik och fantasi. Intill förskolan har vi närhet till skog som vi ofta besöker. Här får barnen träna och utveckla sin motorik samt att visa hänsyn för naturen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Norrvallavägens förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00