MENY
Eskilstuna kommun

Om oss


Nålmakarens förskola

Förskolan består av 40 barn och 6 ansvarspedagoger. Vi har även en fast vikarie på förskolan, vilket är en barnskötare/förskollärare som enbart är i barngrupp utan andra ansvarsområden. 

Förskolans barn är indelade i tre olika grupper utifrån social trygghet, mognad samt behov och vi lägger tyngdpunkten på barns inflytande och dokumentation. Vi är måna om att skapa en trygg miljö där varje barn och förälder dagligen känner sig sedda och bekräftade.

Förskolans utemiljö är mycket fin med bärbuskar, träd och stora gräsytor. Ett par hundra meter från förskolan ligger Slottsskolan, som är en grundskola från förskoleklass till årskurs 6.

Våra öppettider är mellan klockan 6.30 och 17.30 och vi kan således bara ta emot barn mellan dessa tider. Är ni i behov av uttökade tider kan våra andra förskolor på området tillhandahålla det.

"Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan skall erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet."

"Förskolans uppgift innebär att i samarbete med föräldrarna verka för att varje barn får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. "
(Lpfö 98/10, Läroplan för förskolan)      

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Nålmakarens förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.30 - 17.30

Helena Järleskog

Förskolechef