MENY
Eskilstuna kommun

Tallkotten

Vår modul

Barnen på modulen är i åldrarna 1-5 år. För att på ett bra sätt kunna anpassa modulens miljö efter barnens ålder och intressen har vi delat av så Tallen är anpassad till de äldre barnen (3-5 år) medan Kotten är anpassad för de yngre barnen (1-3 år).

Målsättning

Vår målsättning är att vår verksamhet ska vara trygg, rolig och lärorik. 

Trygghet, lek och lärande

Vi anser att tryggheten är grunden till allt lärande och arbetar därför mycket med det sociala klimatet i barngruppen. Att lära/hjälpa sin kompis med något man kan känns både roligt och utvecklande. Det leder bland annat till bättre självförtroende och att barnet växer som individ.

Vi arbetar dagligen med att barnen ska utvecklas socialt, emotionellt, språkligt och motoriskt. Vi har bland annat aktiviteter så som pyssel, fri lek, skapande, utomhusvistelse, bakning, biblioteksbesök, teater, tema arbeten, sång, rim och ramsor samt högläsning varje dag.

Vi försöker vara utomhus minst en gång per dag. Närheten till skogen gör att vi ofta är ute i naturen. Det innebär att barnen får möjlighet att se årstidernas skiftningar, öva sin grovmotorik, lära sig om miljön och framför allt att leka och använda sin kreativitet och fantasi.

Vi som jobbar på Tallkotten heter:  

FatenBarnskötare
40 tim
Maja
Förskollärare
40 tim
Cecilia
Förskollärare
40 tim
NadiaBarnskötare
30 tim
Rima
Barnskötare
40 tim
Liza

Barnskötare

36 tim

Helena

Resurs/Förskollärare

40 tim

Carina
Resurs/Förskollärare
32 tim

 

Mobilnummer till Tallkotten: 070-089 32 88

Kotten


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Lagrådsgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 17.30 (18.30 vid behov)