MENY
Eskilstuna kommun

Frånvaro och sjukdom

Vid frånvaro

Om barnen är sjuka eller lediga måste ni meddela oss så fort som möjligt. Det går bra att skicka sms. Ni ska även ringa och tala om när barnen kommer tillbaka till förskolan efter sjukdom/ledighet. Det går även bra att anmäla frånvaro via Förskoleknappen.Här hittar du länken till Förskoleknappen.länk till annan webbplats

Maten beställs från skolköket vilket innebär att vi måste veta hur många barn som kommer under dagen för annars kan det hända att maten inte räcker till alla. Detta är extra viktigt för de barn som har specialkost.

Ring även om ni blir försenade vid lämning och hämtning.

Ni kan inte lämna dessa meddelanden via mail.


Vid sjukdom

Feber

Barnet ska vara hemma MINST en feberfri dag utan Alvedon eller annan febernedsättande medicin.

Ögoninflammation

Barn som har röda ögon och lite kladdiga ögon på morgonen, men inte under resten av dagen, behöver inte vara hemma från förskolan om de mår bra för övrigt. Men om barnets öga klibbar ihop och du måste torka var ur ögonen flera gånger per dag har barnet en kraftig ögoninflammation. Även om barnet mår bra i övrigt bör det vara hemma från förskolan, dels för att det smittar, dels för att barnets öga måste tvättas flera gånger om dagen. Barnet kan gå tillbaka till barngruppen när den kraftiga inflammationen har läkt och ögat inte är varigt längre.

Maginfluensa / diarré

Barnet ska vara hemma i minst 48 timmar (2 dygn) efter senaste kräkning/diarré. Barnet bör ha ätit ”vanlig” mat minst en dag innan de kommer tillbaka till förskolan.

Pencillinbehandling

Barnet ska vara hemma de 3 första dagarna eller tills
smittan är över.

Hosta och förkylning

Om barnet hostar eller är förkylt bör de vara hemma för att inte smitta ned de andra barnen eller personalen.
 
Tänk på att det kan vara ganska fysiskt krävande för ditt barn på förskolan. Se till att barnet får tillfriskna hemma i lugn och ro innan de kommer tillbaka till förskolan. Barnet ska vara så friskt att det klarar av vår verksamhet med 15-35 andra barn.

Läs gärna mer om barnsjukdomar på: http://www.landstingetsormland.selänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kjula förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.00 - 18.00