MENY
Eskilstuna kommun

Regnbågen

På avdelningen Regnbågen finns ungefär 20 barn i åldrarna 3-5 år. 

Telefonnummer
Telefon:
016-710 28 61, knappval 3
Mobiltelefon:
070-086 60 49

 

Vi på Regnbågen tror på ett livsfyllt lärande tillsammans, där samspelet med kamrater, material, och miljö spelar en viktig roll för barnens utveckling och lärande. Vi vill att barnen skall få möjlighet att uppleva och förundrars tillsammans för att inspirera och lära av varandra.

Språk och lärande hänger samman liksom språk och identitetsutveckling. Vi har därför valt att lägga stor vikt vid sagor och jobbar med dem i många olika former. Att höra sagor läsas eller berättas ger barnen ordförråd, talspråk och språkförståelse. Det stimulerar fantasin, leken och tänkandet, vilket ger kunskap. Vi möter även matematik, teknik och naturvetenskap runt sagan.


 
  

Vi är medvetna om att barn har en medfödd förmåga att utforska, undersöka och experimentera för att komma underfund med hur världen fungerar.  Vi lägger därför stor vikt på att utforma vår miljö så att den inspirerar till lek och utforskande aktiviteter.


 

Vi tycker att det är viktigt att ”lyssna” till barns förundran, nyfikenhet och frågor och låta dem undersöka och utforska det som engagerar dem.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Källgatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 17.30