MENY
Eskilstuna kommun

Djungeln

På avdelningen Djungeln går 20st barn i åldrarna 1-5 år. Vi arbetar projektinriktat och delar in barnen i mindre grupper inom projektet.

Vårt övergripande projekt för läsåret 2016/2017 heter ”I sagans värld”. Barnen är indelade i tre olika grupper och det konkreta arbetet kan se väldigt olika ut i de olika grupperna. För de äldre barnen har projektet handlat om att spela teater och utveckla det egna berättandet och att kommunicera med hjälp av tecken. Mellanbarnen har riktat in sig mycket på djur och begett sig ut på rörelseäventyr som olika djur och har jobbat mycket med särskilt grisar i leran. De yngsta barnen har haft fokus på att läsa böcker och dansa till fantasifull musik, röra på sig och jobba med höjdskillnader.

Vi vill att alla barn skall känna sig välkomna till djungeln och planerar verksamheten så att barnen skall ha många möjligheter till inflytande och att de skall känna sig delaktiga. Vi lägger stor vikt vid att skapa goda relationer mellan barnen och mellan barnen och de vuxna. Kramar, glädje och skratt kan det aldrig bli för mycket av på Djungeln.

Vi strävar efter ett nära samarbete med föräldrarna och använder oss av föräldraaktiv inskolning. Föräldrarna är delaktiga i utformandet av utvecklingssamtalens innehåll. Vi anordnar familjekvällar där barn och föräldrar är välkomna till förskolan för att umgås.

                

barn

 

barn

 

barn

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kälkbackvägens förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00