MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Fogdegatans förskola ligger i direkt anslutning till Lagersbergsskolan, dit många av våra barn fortsätter upp i förskoleklass. Vi tillbringar mycket tid utomhus.

Utemiljö

Förskolans gård sträcker sig runt hela byggnaden. Här kan barnen välja mellan att leka i skogspartierna, gunga, klättra i klätterställningen eller på stenar, gräva i sandlådan mm. Cyklarna tas fram på våren och på vintern åker vi pulka/madrass. Vi har både spontana och planerade aktiviteter i utemiljö.


  


  

Språk

Lagersberg är ett mångkulturellt bostadsområde och flera av våra barn har fördelen av att vara flerspråkiga. Vi har därför förmånen att naturligt kunna berika vår verksamhet med flera olika språk och kulturer. Språk och språkutveckling är centrala inslag i all vår verksamhet. Vi sjunger, ramsar och läser för barnen varje dag. Vardagssituationerna ger många tillfällen till att utveckla ordförråd, pragmatik och meningsbyggnader. Dialogen är vårt viktigaste verktyg och vi samtalar mycket om värderingar. Vi har flerspråkig personal på Fogdegatan, arabiska, kurdiska och somaliska. Vi har även tillgång till Lagersbergsskolans bibliotek.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Fogdegatans förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 17.30