MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

En av våra inspirationskällor är Reggio Emilia som är ett förhållningssätt mot barnen. Pedagogerna lägger stor vikt vid att verksamheten ska byggas utifrån barnens erfarenheter, tankar och delaktighet, då vi ser på dem rika, nyfikna och väldigt kompetenta personer. Vi arbetar även för att lyfta och utveckla barnens olika uttryckssätt bl.a genom bild, musik, dans, naturvetenskap, teknik, matematik. Det är viktigt för oss att vi som pedagoger inte ska värdera eller påverka barnens uttrycksätt. Vi har valt att komplettera vårt vanliga lekmaterial (bilar, dockor m.m.) med andra sorters material (träspill, rör m.m). Material som öppnar upp barnens fantasivärld på många nya och inspirerande sätt. Vi pedagoger ser oss som medforskande vuxna som hjälper barnen att på ett utforskande sätt, finna svaren på deras frågor.

Förskolan arbetar även med GRÖN FLAGG. Grön flagg innebär att vi arbetar med närmiljön, livsstil och hälsa och konsumtion.

Förskolan har en stor och rymlig gård som vi aktivt utvecklar för att den ska bli meningsfull och pedagogisk. På vår gård ska det finnas många möjligheter för inspirerad utelek.

Innemiljön förändras efter barnens olika intressen och behov för att skapa lust att leka och lära.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ekenhillsvägens förskola
Öppettider

Måndag - fredag 6.15 -18.00