MENY
Eskilstuna kommun

Gul

Så här ser en vanlig dag ut på Chokladfabrikens förskola modul Eld, avdelning Gul.

Vi öppnar förskolan klockan 6.00 på morgonen på två avdelningar. Det är på Eld, Röd och på Vatten, Kristallen. Innan frukosten har vi lugna aktiviter. Det kan vara bygga med lego, rita, göra pärlplattor eller läsa böcker.

Klockan 8.00 äter vi frukost tillsammans i restaurangen. Efter frukosten forstätter vi med lugna aktiviter medan vi inväntar alla barn och pedagoger.

När klockan slår 9.00 så har vi samling tillsammans. På samlingen arbetar vi med det som är aktuellt för barnen och mot vår verksamhetsplan och mot Läroplanen. Samlingen kan vara att vi sitter och diskuterar ett visst ämne tillsammans med barnen, vi gör ett experiment eller vi kan utforska något speciellt. Efter att vi har haft samling så brukar vi gå ut på gården. Allt vi gör dokumenteras och sätts upp i hallen så föräldrarna ska kunna se vad vi har gjort under dagen. Dokumdentationen flyttas efter ett par dagar in på avdleningen till dokumentationsväggen.

Klockan 11.45 äter vi lunch i restaurangen. Vi har buffé där barnen får ta sin egen mat från buffébordet. Barnen dukar själva av sin tallrik och bestik och glas. Efter det hjälper barnen till att duka av borden. Efter lunchen samlas vi i soffan och läser en eller två böcker.

Fram till klockan 14 får barnen antingen göra klart det som de påbörjade innan lunchen eller så får barnen välja själva vad de vill göra. Barns inflytande är något som vi arbetar mycket med hos oss. Barnen ska veta att det är just dom själva som valt en den aktiviteten som dom vill göra.

Mellanmål äter vi klockan 14.30 tillsammans i restaurangen.

Efter mellanmålet har vi öppna dörrar på modulen. Barnen får välja om de vill vara på Röd eller Gul. Vi gör detta för att barnen ska lära känna varandra och alla pedagoger, för att barnens ska finna en trygghet med alla.

Vi går över till avdelning Vatten som är stängningsavdelningen kring klockan 17.00. Förskolan stänger sedan klockan 18.00.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Chokladfabrikens förskola
Öppettider

Måndag - fredag 06:00-18:00