MENY
Eskilstuna kommun

Gul

Så här ser en vanlig dag ut på Chokladfabrikens förskola modul Eld, avdelning Gul.

Vi öppnar förskolan klockan 6.00 på morgonen på avdelningen Jord. Innan frukosten har vi lugna aktiviter. Det kan vara bygga med lego, rita, göra pärlplattor eller läsa böcker.

Klockan 7.30 äter vi frukost tillsammans i restaurangen. Efter frukosten forstätter vi med lugna aktiviter medan vi inväntar alla barn och pedagoger.

När klockan slår 8.30 så har vi samling tillsammans. På samlingen arbetar vi med det som är aktuellt för barnen och mot vår verksamhetsplan och mot Läroplanen. Samlingen kan vara att vi sitter och diskuterar ett visst ämne tillsammans med barnen, vi gör ett experiment eller vi kan utforska något speciellt. Efter att vi har haft samling så delar vi upp barnen i mindre grupper. Allt vi gör dokumenteras och sätts upp i hallen så föräldrarna ska kunna se vad vi har gjort under dagen. Dokumtationen flyttas efter ett par dagar in på avdleningen till dokumentationsväggen.

Klockan 11.45 äter vi lunch i restaurangen. Vi har buffé där barnen får ta de rönsaker de vill ha. Maten har vi serverat på borden. Barnen dukar själva av sin tallrik och bestik och glas. Efter lunchen delar vi in barnen i två grupper där vi antingen läser en bok, lyssnar på en ljudbok eller flanosago eller pratar kring en bok.

Fram till klockan 14 får barnen antingen göra klart det som de påbörjade innan lunchen eller så får barnen välja själva vad de vill göra. Barns inflytande är något som vi arbetar mycket med hos oss. Barnen ska veta att det är just dom själva som valt en den aktiviteten som dom vill göra.

Mellanmål äter vi klockan 14.30 tillsammans i restaurangen.

Efter mellanmålet delar vi upp hela gruppen. Några går ut och några har aktiviteter inne.

Vi går över till avdelning Jord som är stängningsavdelningen kring klockan 17.00. Förskolan stänger sedan klockan 18.00.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Chokladfabrikens förskola
Öppettider

Måndag - fredag 06:00-18:00