MENY
Eskilstuna kommun

Blåklocksvägens förskola

Välkomna till Blåklocksvägens förskola!

Blåklocksvägens förskola är en av tre förskolor i Hällbybrunn, som ligger några kilometer utanför Eskilstuna centrum. Förskolan är  belägen i ett radhusområde med närhet till skola, och fotbollsplaner.

Vår verksamhet grundar sig på läroplanen för förskolan (Lpfö 98/16)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vår lokala verksamhetsplan (LVP) samt utifrån barnens intressen, nyfikenhet och erfarenheter. Vi vill att vår förskola ska genomsyras av fantasi, lek och glädje men också att barnen utmanas i sitt lärande. För oss är miljön viktig och den ska vara utmanande, rolig och lärorik.

Vi strävar efter ett förhållningssätt där pedagogen blir medforskare och ger barnen verktyg och möjligheter i deras lärandeprocess.

Vi använder oss av föräldraaktiv inskolning, här kan du läsa vad det innebär

Vi är Grön Flagg certifieradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, det är ett fortlöpande arbete tillsammans med barnen där vi arbetar för att öka förståelsen hos barnen för hur vi ska värna om vår miljö. Man arbetar utifrån olika teman och temat vi valt nu är; NÄRMILJÖ - Barnen ska få på upptäcksfärd i vårt närområde och upptäcka närmiljön med alla sina sinnen. T ex vad finns i vår närmiljö; byggnader, natur, aktiviteter. Upptäcka olika djur/insekter; vilka djur/insekter finns på gården, i skogen, på fotbollsplanen o s v. Hur påverkas vår närmiljö av de olika årstiderna.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Blåklocksvägens förskola
Öppettider

06.15 - 17.30

Ann-Louise Bergquist
Förskolechef