MENY
Eskilstuna kommun

Växa

Vision:

Trygghet, gemenskap, glädje och nyfikenhet gör
att vi växer tillsammans på Växa.

 

Hemvist Växa består av 46 barn i åldrarna 3-5 år och 6 pedagoger, som är indelade i tre grupper under större delen av dagen.

Trumpetgruppen för barnen som är födda 2013 och 2014.
Pianogruppen för barnen som är födda 2014 och 2015.
Flöjtgruppen för barnen som är födda 2015.

Musik, dans, skapande och lek är stående inslag i verksamheten. Språk, samspel och likabehandling går som en röd tråd och genomsyrar hela verksamheten. Leken och det sociala samspelet prioriteras högt på Växa. Vi arbetar ofta med böcker och sagor som handlar om allas lika värde, kompisteman och om olika etiska dilemman.
Att ha ett nära samarbete med vårdnadshavare är något vi strävar efter då ett av vårt viktigaste uppdrag är att få trygga barn och trygga föräldrar.

Vi arbetar projektinriktat där vi väver in läroplanens ämnen och mål i projekten. Vi utgår från barnens intressen, erfarenheter och behov. Vi stävar efter att hålla ett barnperspektiv när vi utvecklar verksamheten. Miljön på Växa utformas utifrån barnens intressen och är föränderlig.
Vi vistas mycket utomhus på gården, i vår Vilda trädgård och runt om i vår närmiljö. I Vilda trädgården utforskar vi naturmiljön, matar maskarna i vår kompost och undersöker småkryp och växter. Några pallkragar finns där vi odlar lite grönsaker och på sensommaren och hösten njuter vi av våra egna äppelträd och vinbär.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Berga förskola
Öppettider

Måndag - fredag 06.15 - 18.00