MENY
Eskilstuna kommun

Grön Flagg

Grön Flaggcertifiering

Barnstigens förskola har fått Grön Flagg. För att läsa mer om Grön flagg, titta in på hemsidan för Håll Sverige rentlänk till annan webbplats.

Just nu har vi energi och klimat som tema.

Vi har valt att i tre olika fördjupningsområden arbeta kring ämnet energi. De tre områdena är: eld, kroppens energi samt rörelseenergi.

Vi vill tillsammans med barnen utforska eldens användningsområden och upptäcka hur elden kan värma, lysa upp, ge energi med mera. Vi lagar mat över öppen eld och testar att smälta snö samt utforskar vad som händer.

Vi vill göra barnen medvetna om vad som ger kroppen energi. Eftersom mat och rörelsebehovet är en stor del av barnens vardag kommer frågor kring det naturligt upp. Vi funderar och utforskar tillsammans vad som gör att kroppen orkar fungera. Vad skulle hända om vi inte åt eller sov till exempel?

Vi arbetar också med rörelseenergi. Vi experimenterar kring vad som gör att något kan röra sig, och vad som händer om man ändrar föremålets förutsättningar. Kan en kula rulla av sig själv i ett uppåtlutande plan? Varför? Varför inte? Vi hoppas att ett experimenterande arbetssätt kan ge en djupare inblick i några fysiska lagar kring rörelseenergi.

 

 

Områden vi tidigare har jobbat med:

Livsstil och Hälsa
Kretslopp
Vatten
Närmiljö
Konsumtion

 

Barnstigens förskola har uppfyllt miljökraven för att hissa Grön Flagg. Vi har också fått utmärkelsen Skola för hållbar utveckling.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Barnstigens förskola
Öppettider

Måndag - fredag 06.15 - 18.00