MENY
Eskilstuna kommun

Verksamhet

På ekorrboet arbetar vi med småbarnspedagogik som innebär att barnen får träna på att göra saker själva. De får träna på att klä på och av sig själva, klättra upp och ner från skötbordet och duka av från bordet.

Vi har samling före lunch varje dag där vi arbetar medvetet med språkträning. Vi använder sagopåsar, sånger och ramsor för att väcka barnens intresse.

Samlingen erbjuder alla barn att få delta och vara tillsammans i en gruppgemenskap. Samlingarna brukar vara omtyckta av alla barn. Vi har både planderade samlingar och spontana då de ofta efterfrågas av barnen.

I vår dagliga verksamhet ingår det att prata med och framför allt att lyssna på barnen som en av våra profiler.

Vi arbetar med att dela upp barnen i mindre grupper och efter barnens behov. Vi delar upp barnen i mindre grupper så ofta som möjligt. Det för att se varje barn som den individ de är.

Vi tycker att utevistelse är viktigt och vi är ute minst en gång varje dag. Vi går ofta till skogen då den är närliggande vår förskola.  

Vi arbetar efter förskolans läroplan.

Vi vill erbjuda barnen många olika sätt att få utveckla sin förmåga till skapande. Barnen får chans att prova och upptäcka olika material och tekniker i sitt skapande

Vi arbetar mycket med litteratur. Vi arbetar även med alla typer av läsning och berättelser i alla former. Tidiga läsinsatser och språkutvecklande aktiviteter är något vi anser vara av stor vikt. Böcker finns även alltid tillgängliga för barnen, på barnens höjd.

På Barnstigen finns naturen och skogen väldigt nära. Vi utnyttjar skogen året runt både i planerade aktiviteter som i spontana promenader. Skogsterrängen är, förutom att den är spännande, lärorik kring natur och miljö och även mycket motoriskt utvecklande.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Barnstigens förskola
Öppettider

Måndag - fredag 06.00 - 17.30