MENY
Eskilstuna kommun

Balsta förskola

Balsta förskola är K-märkt och belägen på en vacker naturtomt med både skog och berg i en lantlig miljö. Den fina gården väcker fantasin och skapar spännande lekar, barnen utmanas och erbjuds rika naturupplevelser året om. Förskolan är inrymd i ett äldre hus i två plan. Lokalerna är ljusa och rymliga. I det nedre planet på förskolan har vi gemensamma utrymmen som lekhall, målarrum och snickarrum.

Förskolan ligger 2,5 km nordost om centrum. I vår omgivning finns fotbollsplaner, isstadion, ett koloniområde och Balsta musikslott.

Balsta förskola består av 4 avdelningar med barn mellan 1-5 år. Vi har för närvarande mellan 19 och 20 barn/avdelning och 13 pedagoger och en kock.

Varje morgon 6.30-7.30 samlas alla pedagoger och barn på avdelningen Regnbågen. Varje eftermiddag samlas alla åter på Regnbågen från ca 16.15 Två dagar per termin är förskolan stängd för planering och kompetensutveckling för personalen.

Köket på Balsta serverar hemlagat & hembakat med smak och doft och en fröjd för ögat. Matsedeln görs utifrån kommunens basmatsedel och riktlinjer för barnomsorgens måltider. På Balsta förskola handlar vi just nu ekologiska livsmedel för 60 % av budgeten.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Balsta förskola
Öppettider

Måndag - fredag 6.30 - 17.30 

Anita Qvarfordt Rask
Förskolechef
Kristina Mellquist
Biträdande förskolechef