MENY
Eskilstuna kommun

Verksamhet

På Mattisborgen vill vi att alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna när de kommer till oss. Därför är bemötandet på morgonen och eftermiddagen viktiga för oss.

Vi använder hela huset för alla barn som är i åldrarna 4 till 5 år. Våra rum utnyttjas till olika aktiviteter och utmanar barnen i de ämnen som är för tillfället aktuellt i barngruppen. Aktiviteterna som vi genomför är kopplade till vår Lokala verksamhetsplan och Läroplanen för förskolan 98/16.

Pysslerum

Pysselrummet som används flitigt av barnen. Här får de möjligheter till att kreativt skapa och fantasin får flöda. Det finns inga färdiga sätt att skapa på. I läroplanen för förskolan står det bland annat att miljön på förskolan ska vara lustfylld och lärande. I pysselrummet får barnen utlopp för kreativiteten, fantasin och får lära sig olika tekniker med hjälp av varandra.

Kopmisboken Samarbete

Vårt arbetsmaterial till Kompistemat

Nu är det en ny termin och nytt läsår. Vi har fått nya kompisar från Bullerbyn och Katthult. Därför kommer vi att börja terminen med att jobba med vårt tema "Hur en bra kompis är". Vi använder oss av ett material som kommer från Natur och Kultur förlaget och som Linda Palm och Lisa Sollenberg har tagit fram. Där ingår det 10 olika böcker med tillhörande 10 arbetskort. På arbetskorten finns det förlag på lekar och sånger i aktuellt amne. Vi har även en kanin och en igelkott i handdockor som är huvudpersonerna i böckerna.

Allt vårt arbete tillsammans med barnen kommer att resultera i en kompissol. Där får barnen vara med och demokratiskt rösta fram vad en bra kompis är på Mattisborgen.

Kompissolen

Detta är en bild från förra årets arbete och vad som var viktigt för de barnen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ärla förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00