MENY
Eskilstuna kommun

Verksamhet

Temaarbete Grön flagg

Vi arbetar kring Djur i vår närhet, allemansrätten och ekosystem. Projektet började med att vi observerade barnen på gården och i skogen för att se vad de var intresserade av. Vi såg att det fanns ett stort intresse för små djur som de kunde hitta i skogen under stenar och löv. Utifrån det planerade vi verksamheten och temat har nu mynnat ut i Maskgruppen, Nyckelpigegruppen samt Gråsuggegruppen. Alla de djuren finns med i boken "Kurrans skatt" så den fungerar som en röd tråd i temaarbetet. Vi reflekterar tillsammans med barnen och låter barnens intressen styra de olika projekten framåt.

 

Så här kan en vecka se ut på Bullerbyn Blå.

Utelek tillsammans med övriga avdelningar på våra gårdar. Barnen får möjlighet att knyta kontakter och utbyta erfarenheter med de andra barnen på förskolan.

Barnen ges möjlighet att arbeta utifrån sina egna intressen så som naturkunskap och teknik. Vi genomför även experiment tillsammans med barnen.

Språk och matematik genomsyrar vår verksamhet.

Barnen får träna på att lyssna och använda fantasin genom sagan, då de även utvecklar sitt ordförråd och begreppsbildning. Sagan hjälper barnen också att utveckla sin förmåga att reflektera och återkoppla.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ärla förskola
Öppettider

Måndag - Fredag 06.15 - 18.00