MENY
Eskilstuna kommun

Språkstimulans

Språkstimulans

Under de gångna åren har vi  på Årby förskola utvecklat olika sätt att arbeta med språket. Många barn på Årby förskola är tvåspråkiga. På grund av detta är det viktigt att stimulera barnens utveckling och att så tidigt som möjligt ge dem visuella och kreativa möjligheter till en god språkutveckling. På Årby förskola finns det modersmålspedagoger som arbetar enbart med barn som är i behov av att utveckla sitt hemspråk och svenska språket.

På Årby förskola finns det även tvåspråkig personal. Alicia Granados som arbetar som ekonomibiträde pratar spanska, Anna-maria Boman är barnskötare och pratar finska, Antonia Csanadi är förskollärare och pratar ungerska och Soud Salman är barnskötare och pratar arabiska.

Vi arbetar ofta med små grupper som har ett gemensamt tema som tex skogsgrupper, rytmik och gymnastikgrupper, musik och sånggrupper, skapargrupper och målargrupper.

Webbilder

Några av våra medhjälpare.

Vi har ett språkrum, dit personalen kan gå med en liten grupp barn som behöver extra språkträning och där kan de i lugn och ro träna och leka med språket. Det finns även möjligheter att låna diverse material till de olika avdelningarna. Det mesta av materialet är nytt och har en anknytning till språkstimulerande lekar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.