MENY
Eskilstuna kommun

Utbyggnad av förskolan

I fjol utökades den kommunala förskolan med cirka 280 platser och under 2016/2017 beräknas ytterligare närmare 300 platser tillkomma.

Nya förskolor

I våras startade Västergatans förskola  sin verksamhet och nu håller vi på och anpassar de tidigare skollokalerna på Alvägen 8 i Fröslunda för förskoleverksamhet. Den förskolan får namnet Alvägens förskola och kommer få med plats cirka 120 barn. Vi beräkar att öppna den någon i början av nästa år. Till hösten 2017 ska en helt nybyggd förskola stå klar i närheten av Lundby skola. Det är Gredby förskola med plats för cirka 100 barn.

- Därmed kommer vi att klara av att erbjuda alla sökande en förskoleplats inom fyra månader, säger Anna Olofsson Carstedt, skolchef för förskolan på barn- och utbildningsförvaltningen.

- Vi strävar efter att alla ska få en plats på den förskola de valt i första hand, eller i alla fall på en förskola i närheten. Men ibland lyckas vi inte med det utan behöver erbjuda en förskola i ett annat område, säger hon.

Men utbyggnaden av den kommunala förskolan måste fortsätta. Enligt uppskattningar på barn- och utbildningsförvaltningen kommer det att årligen behövas cirka 200 nya platser under flera år framöver. Just nu pågår detaljplanearbete för ytterligare sex nya förskolor fram till 2021.

Har du frågor kan du prova att läsa vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats eller kontakta Eskilstuna direkt på telefon 016-710 10 00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilstuna direkt

En enklare väg till kommunens service och tjänster.

Öppettider

Öppet vardagar 7.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla