MENY
Eskilstuna kommun

Förskola

Rolig, trygg och lärorik är det som utmärker den förskola vi erbjuder dig och ditt barn. Förskolan är första steget i det svenska utbildningssystemet. Här lägger vi grunden för ditt barns livslånga lärande.

Det är ett viktigt uppdrag som medför ett stort ansvar. Forskning visar att de första åren i en människas liv är de viktigaste för hur man fortsätter att lära sig och hur man förhåller sig till sin omvärld och andra människor. Vi vill bidra till att lägga den grunden för ditt barn.

Vi är stolta över att vårdnadshavare till drygt 5 000 barn väljer den kommunala förskolan. Vi är också stolta över att kunna erbjuda en förskola som vårdnadshavare och barn är nöjda med. Under flera år har vi frågat vårdnadshavare och barn vad de tycker om vår förskola och vi får mycket goda omdömen.

Vad kan du välja?

För barn mellan ett och fem år har Eskilstuna drygt 50 kommunala förskolor spridda över hela kommunen. Två av förskolorna är öppna dygnet runt. Dessutom finns det flera fristående förskolor i kommunen. Den fristående förskolan Pikku-Erkki har flera finskspråkiga avdelningar. Det finns också några fristående dagbarnvårdare på olika platser i kommunen.

När du vill ansöka om barnomsorg

Du söker själv plats i vår e-tjänst för barnomsorglänk till annan webbplats samt kan läsa vad som gäller i fråga om köregler och avgifter. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eskilstuna direkt . Eskilstuna har en barnomsorgsgaranti som lovar en plats inom fyra månader från ansökan.

Förskoleknappen - e-tjänst för dig som har barn i förskolan

Det finns en e-tjänst för dig som redan har barn i någon av våra förskolor: hypernet Direkt, som vi i Eskilstuna valt att kalla Förskoleknappen.

Frågor om eller synpunkter på verksamheten?

Har du synpunkter på verksamheten, vänd dig i första hand till personalen på den förskola det gäller. Kontaktuppgifter finns på varje förskolas webbplats. Du kan också anmäla klagomål via vår synpunktshantering som du finner här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Ulrika Adamsson
Tillförordnad skolchef för förskolan