MENY
Eskilstuna kommun

Undervisning och instrument

Undervisning

Var får jag min undervisning?
Eleverna får sin undervisning i den skola, som angetts vid kursbokningen. Många av våra orkestrar och körer repeterar i Konserthallen eller Norrmansalen, där vi även har många konserter. I Stålforsskolan finns även vår expedition.

Hur ofta har jag lektion?
Du har lektion en gång i veckan, men inte på loven. Konserter och föreställningar kan också räknas som ett lektionstillfälle. Förutom lektion har du på de flesta instrument möjlighet att vara med i orkester eller kör. 

Hur lång är en lektion?
I musikundervisningen varierar lektionstiden mellan 20 och 40 minuter/vecka. Lektionstiden påverkas av gruppstorlek och elevens ålder.

Hur många lektioner får jag?
Musikskolan garanterar 12 lektionstillfällen per termin under förutsättning att du börjat vid terminens start. Avvikelser från ordinarie schema kan förekomma i samband med konserter/föreställningar/projekt.

Hur gör jag om jag är sjuk?
I första hand kontaktar du din lärare, annars ringer du vår expedition på 016-710 15 16.

Vad har Musikskolan för lärare?
Eskilstuna musikskola har en utbildad danspedagog  och utbildade instrumentalpedagoger och många är dessutom utövande musiker. De flesta med orkesterinstrument spelar med i Eskilstuna Symfoniorkesterlänk till annan webbplatsvars konserter (i mån av plats) är gratis för alla elever på Musikskolan.

Var sker undervisningen?
Se kurskatalogen i StudyAlong.

Instrument

Måste jag ha ett instrument för att delta i musikundervisningen?
För att delta i musikundervisningen behöver du ha ett eget instrument eller tillgång till ett instrument för regelbunden övning. Pianoelever behöver ha tillgång till ett piano eller ett digitalpiano. Rådgör alltid med din lärare innan du skaffar ett instrument!

Kan jag hyra instrument på Musikskolan?
Musikskolan hyr ut dragspel, oboe, fagott, valthorn, baryton, tuba, fiol, cello, kontrabas, klarinett, tvärflöjt, trombon och trumpet i två år. Det kostar 300 kr/termin. I hyran ingår inte förbrukningsmaterial, till exempel rörblad och strängar med mera. Prata med din spellärare.

Läs mer om Musikskolans hyresregler

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna musikskola
Öppettider

Expeditionen är stängd 19 december-7 januari.