Sänkta hyror för matcher och evenemang

Enligt beslut fattat 9 oktober 2020

• Hyran för seniorers matcher och evenemang på idrottsanläggningar sätts ned till 25 % av ordinarie pris enligt gällande prislista. Nedsättningen gäller för arrangemang med publik till och med 2021-03-31.
  • Hyran för anläggningarna Konserthallen, Lokomotivet, STIGA Sports Arena och Eskilstuna Teater (stora scenen) sätts ned till 25 % av ordinarie pris enligt gällande prislista. Nedsättningen gäller för evenemang där publik finns på plats i lokalen och repetitioner inför evenemang. Detta så länge regeringens beslutade restriktioner om maximalt 50 deltagare

På kultur-och fritidsnämndens sammanträde 7 oktober 2020 diskuterades frågan om hur nämnden kan stödja föreningsliv och kulturarrangörer på olika sätt. Utifrån det samrådet tog Marie Svensson (S), 9 oktober 2020 ett ordförandebeslut för att öka möjligheterna för arrangörer och föreningsliv att kunna genomföra evenemang med publik på ett smittskyddsanpassat sätt. Det ger också eskilstunaborna ett utbud av kultur och idrott att ta del av.

Kultur- och fritidsförvaltningen

Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, 631 86 Eskilstuna