Inga-Lill och Ola Sjönneby får Eskilstuna kommuns musikpris 2019

Eskilstuna kommun musikpris delas i år ut till Inga-Lill och Ola Sjönneby

Inga-Lill och Ola Sjönneby

Juryns motivering lyder:

På sin egen scen sätter de upp fantastiska musikaliska äventyr, de komponerar, arrangerar och inspirerar. Var och en för sig och tillsammans är de bevis på att personligt engagemang, kunnande och drivkraft kan bära långt – kanske hur långt som helst.

Tillsammans har de det genuina intresset för att utveckla och bredda kulturlivet. Hon som körledare, psalmskrivare, kantor, flöjtist och ackompanjatör. Han som kapellmästare, kompositör, arrangör, trumpetare och brassbandsledare. Tillsammans förverkligar de också sin dröm om att skapa en helt ny kulturscen. Kulturhuset Tandla Skola är idag en etablerad plattform för musikaliska möten, utställningar och samtal. Här ryms allt från småskaliga jazzkonserter med lokala band till konserter med internationellt kända artister liksom opera och egenskriven musikal.

Med samarbete, samspel och kulturglädje som ledord skapar Inga-Lill och Ola nya kulturella upplevelser för en bred publik – vilken tur att ni finns just här i Eskilstuna.

Årets jury består av Marie Svensson ordförande kultur- och fritidsnämnden, Mats Widelund områdeschef kultur kultur- och fritidsförvaltningen, Bosse Lundkvist kulturutvecklare, Åsa Andersson biträdande rektor Musikskolan, Anette Pallhed kommunikationschef kultur- och fritidsförvaltningen, Lena Sjöberg initiativtagare samt Jannicke Serneberg representant för förra årets pristagare Scenknuten.

Bakgrund Eskilstuna kommuns musikpris
Musikpriset är instiftat för att uppmärksamma Eskilstunas fantastiska musikliv och stötta utvecklingen av musiknäringen. Priset kan delas ut till person, grupp, organisation, institution eller företag som gjort en betydande insats för musiklivet i kommunen med särskild inriktning på den breda populärmusiken.

Tidigare pristagare har varit: Eskilstuna Jazzklubb 1998, Frida & Dansbandet 1999, Peter Torsén 2000, Alar Suurna och Douglas Carr 2001, Grand Prix/Blå 2002, Heikki Kiviaho och Jörgen Wall 2003, Pain of Salvation 2004, Johan Bokström 2005, Christer Lindarw 2006, Cecilia Ringkvist 2007, Wildfire Willie and The Ramblers 2008, (uppehåll under jubileumsåret 2009) Josef Makdesi 2010, TikkleMe 2011, Patrik Kolar 2012, First Music och Hammar Musik 2013, Anni-Frid Lyngstad 2014, Micke Byström 2015, Rolf Hammarlund 2016, Stefan Wistrand 2017 samt Scenknuten 2018.

Kultur- och fritidsförvaltningen

Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, 631 86 Eskilstuna