Välkommen på öppet (växt)hus

Tid och plats
Lördag 2 juni klockan 10.00-14.00 i park- och naturavdelningens växthus på Navaren, Tång Lindströms väg 6.

Ett begränsat antal parkeringsplatser finns på Navarens gård.

Kommunens växthus

Här står årets sommarblommor på tillväxt i kommunens växthus. Foto: Karolin Mossberg, trädgårdsmästare

Nu är det åter dags att ge eskilstunaborna möjlighet att se kommunens växthus från insidan. Här odlas de växter som kan ses i parker och på andra allmänna platser i Eskilstuna.

Årets tema för sommarblommorna är ”Vårt Älsklingstuna”. Detta p.g.a att parkverksamheten i Eskilstuna och Torshälla nu har gift sig och inte längre jobbar i olika förvaltningar. Det romantiska temat kommer att märkas i valet av färger och blommor. Nästan 100 sorters blommor kommer att planteras ut i början av juni. Några av dessa är; Brudslöja, Sommarljus, Klockranka, Lejongap, Rabatteternell, Rosenskära, Petunia Easy Wave Blue, Flox, Million Bells Hot Pink och Ampelskära Starlight.

Här ses några exempel av årets sommarblommor. Klicka på bilden för att se den i större format.

Under dagen finns möjlighet att gå runt och titta och dofta. Växtbeskrivningar finns vid alla växter. Passa på att ställa frågor till parkpersonalen som finns på plats hela dagen. Park- och
naturavdelningens övriga verksamhet presenteras. Gå tipspromenad. Kaffe, saft och kakor kommer att finnas för den som blir fikasugen.

Så här vackert var det i växthuset i april precis innan penséerna planterades ut. Foto: Karolin Mossberg, trädgårdsmästare

Park- och naturavdelningen

Skötsel av parker, lekplatser, blomsterdekorationer, rabatter, träd, grönytor, hundlekparker, utegym, naturvårdsfrågor.

Tång Lindströms väg 6

631 86 Eskilstuna