Sound of Sörmland invigs med bob hund och Søren Behncke

15 juni invigs ljudkonstverk runtom i Sörmland, bland annat på Eskilstuna stadsbiblioteks innergård.

På tio platser i Sörmland kan du uppleva ljudkonst i olika former till och med 13 augusti. Invigningar äger rum vid olika klockslag den 15 juni. I Eskilstuna kommun invigs ljudkonstverk vid
Holmbergsparken i Torshälla och på Stadsbibliotekets innergård. Välkomna!

Anders Rönnlund
Tid: torsdag 15 juni 14.45
Plats: Torshällaån vid Holmbergsparken, Torshälla

Om Anders Rönnlund och hans ljudkonstverk Maskin för bakgrundsljudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Årets special guest bob hund och Søren Behncke
Tid: torsdag 15 juni 16.49
Plats: Eskilstuna stadsbiblioteks innergård (visas där till och med 18 juli)

Med utgångspunkt i fem utvalda bob hund-låtar, tas lyssnarna med tillbaka till de enskilda ljudspåren; sång, bas, gitarr, trummor och keyboard. Ljudinstallation består av uppförstorade röd-vita trafikkoner. Det blir möjligt att lyssna till kon för kon, instrument för instrument och höra låten dissekerad och uppspelad i olika rumsliga konstellationer.

Installationen kommer i två versioner – en stationär med flera koner och en en-kons-version som den som vill får ställa ut på valfri plats. Förhoppningsvis får vi följa konens spännande resa i sociala medier med hjälp av påhittiga och engagerade fans. Konens första placering och hashtag presenteras på vernissagen 15 juni.

Mer om bob hund och Søren Behncke och deras ljudkonstverk bob hund vs Papfarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om Sound of Sörmland
Sound of Sörmland 2017 är producerad av Sörmlands museum i samarbete med Flens