Direktsändning: Ljuset på Fröslunda, Lagersberg, Årby och Nyfors

Vad betyder platsen där du bor för dig? Vad finns och vad händer där? Nu fortsätter UPPLYST, ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och P4 Sörmland Sveriges Radio. I vår sätter vi ljuset på Fröslunda, Lagersberg, Årby och Nyfors.

Kom och lyssna på intervjuer och musik på plats när P4 Sörmland Sveriges Radio sänder live.

Du kan också lyssna på direktsändningarna i radion - även i efterskott på sr.se/sormland eller i appen SR Play.

Fröslundabornas, Lagersbergsbornas, Årbybornas och Nyforsbornas berättelser står i fokus. Var gärna med och berätta själv!

Fröslunda
Fredag 10 februari 15.00-17.35, Mötesplats Fröslunda Fröet
Programledare: Katarina Wahlström och Urban Hedqvist.

På fredag sänds Eftermiddag i P4 Sörmland från Mötesplats Fröslunda Fröet. Det blir samtal med Fröslundabor, företagare, konstnären Astrid Göransson och den lokale musikern Resa Manesh spelar live. Dessutom visas filmen om hur stadsdelen Fröslunda växte fram på 40- och 50-talet. Kom och ta del av radiosändningen på plats!

Fröet bjuder på Alla hjärtans dag-fika (tjuvstart!) och du kan pyssla med egna Alla hjärtans
dag-kort.

Kom och berätta om hur det är att bo i Fröslunda!

Här kan du lyssna i efterhand på sändningen från Fröslundalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lagersberg
Torsdag 9 mars 15.00-17.35, Lagersbergs bibliotek

Programledare: Titti Hildebrand och Johanna Iggsten.

Du får höra om barnverksamhet och fritidsverksamheten som startats av
Lagersbergsborna och eldsjälarna Ulla Jonsson och Fatmeh Kachache. Du får höra vad barnen tycker om Lagersberg och livemusik med Lagersbergsbon Emmad.

Lagersbergs bibliotek bjuder på fika och ett par aktiviteter:
Från 15.00: Hur ser ditt Lagersberg ut? Tillsammans skapar vi en utställning om Lagersberg! Rita en bild eller skriv en text om ditt Lagersberg. Bilder och texter visas på biblioteket vecka 11-13. För barn och unga.
16.00-17.00: Sök din historia! Oskar Nilsson från Eskilskällan visar hur du kan söka bland fotografier, föremål, kartor och mycket annat på Eskilskällans webbplats.

Här kan du lyssna i efterhand på sändningen från Lagersberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Årby
Torsdag 30 mars 15.00-17.35, Årby bibliotek
Programledare: Katarina Wahlström och Urban Hedqvist.

Årby bibliotek bjuder på fika, och programpunkterna:

• Sök din historia - Oskar Nilsson från Eskilskällan visar hur du kan söka bland fotografier, föremål, kartor och mycket annat på Eskilskällans webbplats.
  • Ditt framtida Årby - rita och berätta om hur du vill att ditt område ska se ut.

Nyfors
Torsdag 27 april 15.00-17.35, Mötesplats Nyfors Underhund
Programledare: Jonas Carnesten och Susanne Lindkvist Eriksson.

Mer info längre fram.

Mötesplats Nyfors Underhund bjuder på fika och visar Nyfors-filmen.

Adresser och kontaktuppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kultur- och fritidsförvaltningen

Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 17, 631 02 Eskilstuna