Uppstartsmöte gav input inför Folk och Kultur 2018

Den 7 februari träffades 210 kulturaktörer på Lokomotivet för att börja planera nästa års kulturkonvent Folk och Kultur.

Mona Kanaan kultur- och fritidsnämndens ordförande i Eskilstuna kommun, och Åsa Kratz ordförande för landstingsfullmäktige i Sörmland, hälsade välkomna. Tillsammans med Nina Björby, ordförande i Regional Musik i Sverige, och Inga Göransson, vice ordförande i Länsmuseernas Samarbetsråd, berättade Åsa Kratz, som även är ordförande i Länsteatrarna i Sverige, om syfte och mål med Folk och Kultur, och gav en nulägesbeskrivning.

Därefter blev det samtal och dialog om utmaningar och framgångsfaktorer för konsten och kulturen i Sverige – först med tre institutionschefer och sedan med tre politiker.

Deltagarna fick också en guidad tur i Munktellstaden, och det blev workshop på temat Vad vill du uppleva, höra och samtala om under Folk och Kultur?

Om du missade uppstartsmötet kan du se det på Folk och Kulturs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mötesplats för diskussioner och nytänkande för kulturpolitiken i Sverige

Det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur äger rum i Eskilstuna 7-10 februari 2018. Hela Eskils­tuna ska märka av att kulturen står i centrum under de fyra dagarna. Tanken är att konventet ska återkomma årligen. Ledorden är inkluderande, förnyande och överraskande.

Bakom Folk och Kultur står Läns­teatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas samarbetsråd. Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland är samarbetspartners.

En projektgrupp arbetar nu för fullt med att planera seminarier och program. Projektledare är Linde Sjöstedt. Bosse Lundkvist, kulturutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen, är med i projektgruppen. Alla idéer och synpunkter är välkomnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kultur- och fritidsförvaltningen

Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 17, 631 02 Eskilstuna