MENY
Eskilstuna kommun

Knivsmedjan

I Bergska smedjan driver i dag knivsmeden Jan Peter Hammar sin rörelse. Kniven är ett av människans äldsta redskap, ett universalverktyg som använts i tusentals år.

Eskilstuna har en flera hundra år gammal tradition av knivtillverkning. Särskilt under slutet av 1800- och början av 1900-talet fanns ett mycket stort antal knivtillverkare i staden. Idag är det endast Janne Hammar som fortfarande tillverkar knivar från grunden i Eskilstuna.

Öppettider och kontakt

Måndag- fredag: 10.00 - 16.00

Telefon: 016-14 39 80, 070-225 36 65

E-post: knivsmedjan@tele2.se

Facebook: Knivsmedjanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om byggnaden

Bergska smedjan är från 1650-talet och är en av sex bevarade smedjor från Rademachers smidesmanufaktur. Huset har fått sitt namn efter Erik Anton Berg som började tillverka rakknivar här 1879. Rörelsen utvecklades till att bli en av Eskilstunas större industrier. Fru Berg deltog i produktionen genom att bryna rakknivarna hemma i köket.

Knivsmedjan Foto Anna Götzlinger
Knivsmedjan 3 Foto Anna Götzlinger

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rademachersmedjorna
Öppettider

Området är öppet dygnet runt och har fri entré. Det finns ett flertal individuella hantverksföretag på området och deras öppettider varierar. Här hittar du aktuella öppettider och kontaktuppgifter till hantverkarna. Du kan också kontakta Eskilstuna stadsmuseum innan ditt besök för information om öppettider.