MENY
Eskilstuna kommun

Besöka Rademachersmedjorna

Här hittar du information som hjälper dig att planera ditt besök på Rademachersmedjorna.

Öppettider

Rademachersmedjorna är ett friluftsmuseum med hantverksföretag, föreningar, restaurang och café. Flera av hantverkarna har öppet året om.

OBS: Eftersom hantverkarna är individuella företag varierar öppettiderna mellan de olika husen. Här hittar du hantverkarnas öppettider.

Utomhusmiljön vid Rademachersmedjorna är alltid öppen. På området hittar du utställningar tillgängliga året om. Här kan du läsa mer om utställningarna. Sommartid är det öppet i museismedjan och leksmedjan.

Här kan du läsa mer om aktuella evenemang på områdetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Entré

Gratis.

Hitta hit

Parkering

Förändrad parkering under 2018

På grund av byggnationer i området påverkas parkeringen vid Rademachersmedjorna och P-plats Vallonen kommer att vara avstängd för parkering fram till år 2019.

Här hittar du tips på annan parkering i närheten

Visning för bokade grupper

Varför byggdes smedjorna i Eskilstuna? Vilka arbetade där? Vad tillverkade smederna? Vad sysslade kvinnor och barn med? Vad åt man och vad odlade man?

Guidningar av Rademachersmedjorna kan bokas mot en avgift året om. Under visningen besöker vi både området och tittar in i ett av smedshemmen från 1600-talet. En visning tar mellan 45 och 60 minuter. Vi rekommenderar grupper om 20-25 personer per guide. Kontakta Eskilstuna stadsmuseums reception för att få mer information eller att göra din bokningsförfrågan.

Mail: stadsmuseet@eskilstuna.se eller på telefon 016-710 23 75.
Observera att telefontiderna är onsdag-söndag 11.00-16.00.

Mat och dryck

Rademachersmedjornas Café och Grill

Äta medhavd fika

Utomhus på området finns det bänkar avsedda för medhavd matsäck.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Området har rullgrus. Vid Rademachersmedjornas Café och Grill finns det ramp. I övriga hus är det begränsad framkomlighet. Flera av husen har höga trösklar.  Flyttbara skenor som placeras ut vid behov. Tillgänglighetsanpassad toalett finns.

Hundar

Assistanshund/servicehund är välkommen in i alla hus, i övrigt är husdjur tillåtna i vissa hus och i andra inte. Detta med hänsyn till besökare med allergi. Alla hundar är välkomna utomhus på området.

Kontakt

Ring eller maila till Eskilstuna stadsmuseum för ytterligare information.
Telefon: 016-710 23 75 (Observera att telefontider är onsdag-söndag 11.00-16.00)

Skicka annars gärna ett mail till oss på stadsmuseet@eskilstuna.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rademachersmedjorna
Öppettider

Området är öppet dygnet runt och har fri entré. Det finns ett flertal individuella hantverksföretag på området och deras öppettider varierar. Här hittar du aktuella öppettider och kontaktuppgifter till hantverkarna. Du kan också kontakta Eskilstuna stadsmuseum innan ditt besök för information om öppettider.